Monday, September 17, 2012

Semoga Berjaya abang !

Assalamualaikum :)

yeah alhamdulillah masih diberi nafas dan nyawa utk terus hidup di bumi Allah . :') alhamdulillah sekali lg kerana abang aku , Muhammad Fauzan dah join PDRM dan dia merupakan orang ketiga dalam family ni selepas arwah papa dan akak . abang terus ke pangkat sarjan . dan kini dia menjalani latihan asas sarjan di PULAPOL KL selama 9 bulan berkuatkuasa 15/9/2012 . abang terpaksa tinggalkan isterinya yang sarat mengandung yg kini mencapai usia 7 bulan . tapi abang akan diberi pelepasan bila isteri tercintanya akan melahirkan anak sulung mereka . sayu+sedih melihat seorang abang pergi tinggalkan kami namun dia pergi adalah utk masa depannya . aku turut tersentuh bila melihat akak ipar aku menitiskan airmata saat suami tercinta melangkah pergi utk jalani latihan asas Sarjan . tp aku tahu akak ipar aku kuat utk hadapi ini smua seketika . :') aku berdoa agar abg kuat utk jalani latihan disana :D

dulu masa anta akak time 2007 , arwah papa ada . dia laa orang yang paling sibuk utk hantar akak jalani latihan asas inspektor di tempat yang sama . arwah papa terlalu bangga dan gembira bila anaknya berjaya menempatkan diri di pusat latihan polis jalan semarak . dia yang berusaha utk tempatkan akak dkt sana . dan usaha arwah papa berjaya . kini akak dah jadi IO trafik :)

aku tahu , kalau papa ada lg skrg ni . papa orang yang paling gembira . papa orang yang paling sibuk juga sbb nak uruskan abang . tp dia dah tak ada . Allah lebih sayang papa . tapi tak apa laaa . :')
apapun . aku tahu abang orang yg kuat utk hadapi latihan dkt pulapol KL sana . goodluck abang . ingt tw , arwah papa bangga dgn abang kalau dia masih ada . sbb arwahh papa sarjan juga then dia nak pencen dh . huhu . do ur best abang . dapatkan Pelatih Terbaik ! ayin doakan abang . :) 






abang bersama isteri tercintanya :)

kak intan , abang , akak , li , aku dgn nia . hehe

pekerjaan arwah papa dalam mempertahankan keamanan negara terus diwarisi . akak sudah berjaya menjadi Pegawai Inspektor Polis . abang kini menjalani latihan asas sebagai Sarjan Polis . dan insyaallah , di masa akan datang , muncul seorang lg dalam family ni utk jadi polis . Inspektor Faizrin ! hehe amin amin :')
selamat maju jaya abang ! ayin dan yg lain sentiasa doakan abang . jadi mcm arwah papa :')
tgk niii . dah ada bakat tinggal masa je nanti :P plessing sikit r . HAHAH . tahun 2021 nanti . haha

3 comments:

  1. wah..satu family semangat polis nampak nice pic semua tuh.....

    ReplyDelete
  2. hehe . darah polis dalam badan terus mekar dalam diri :) arwah ayah pencetus semangat anak anaknya (:

    ReplyDelete
  3. Wah , best nye . Insp ANIS datang jelajah blog Insp Faizrin . Haha . Semoga tercapai impian awk nk smbung perjuangan arwah ayah awk . Amin . Btw , sedih la lagu blog ni . :) . Ayah saya dulu pun polis jgk , tp sekadar polis bantuan je .

    ReplyDelete