Saturday, March 24, 2012

mak papa :'(

Assalamualaikum

makkk , ayin rindu makk . makk kt mana ? mak ayin rindu mak sgt :'( mak kenapa mak pergi cepat sgt ? mak ayin rindu sentuhan kasih syg mak :'( mak , lepas mak pergi ayin gagal utk bangun . ayin gagal utk terus melangkah kehadapan . mak lah yg bg ayin smngt lepas papa pergi . mak , ayin nak mak :'( kenapa Allah amik mak terlalu awal . ayin perlukan mak utk ayin kuat . tahun ni ayin SPM mak :'( tak ada sapa yg bg ayin smngt . ayin perlukan mak . mak  mak ingt tak time ayin sakit ? mak jaga ayn dari pagi hingga ke malam ? dari malam hingga ke pagi :') mak , kuatnya mak bertahan utk jaga ayin . mak , mak ingt tak mak tolak kerusi roda ayin bawa ayin pergi tandas smua ? ishh rindunya dgn mak :'( . mak ayin tak sangka dpt hidup dgn mak hny selama 16 tahun . kejapnya mak :'( mak , ayin ingt lagi malam 27 mei 2012 mak tiba tiba tak tentu arah . badan menggigil and badan mak tak bergerak :'( ayin takut mak malam tu . ayin takut hilang mak . tp mak selepas sebluan mak akhirnya pergi tinggalkan ayin . ayin tak sangka mak . mak ayin ingt detik detik manis hidup bersama mak . ayin akan ingt bila ayin tolak kerusi roda mak pusing-2 kt hospital . ayin akan ingt bila angkat mak and bawa mak pergi tandas smua . mak , ayin minta maaf kalau ayin gagal jadi anak yg baik utk mak . ayin sayang mak hingga akhir nafas ayin .  .  bila ayin mimpi mak , ayin tak terdaya utk berdiri kuat . mak , ayin sayang mak sgt . mak , ayin tahu ini smua ketentuan ilahi . ayin tahu Allah lebih sygkan mak . ayin redha mak pergi . semoga mak tenang di sana . ayin nak jumpa mak dkt syurga . i love you mak :')

papa . papa sihat ? papa dah lama kita tak jumpa kan ? papa , papa ingt tak lg masa ayin kecik papa selalu gesek misai papa kt badan ayin . pastu ayin pukul-2 papa :') hee rindunya time tu papa . lepas tu papa ingt tak papa ajak ayin pergi mandi kt melaka ? masa ayin mandi ayin lemas , tp papa cepat-2 selamatkan ayin . hebatnya papa . papa ayin syg papa sgt . papa , masa hari terakhir tu ayin akan ingt sampai bila -2 . papa kejut ayinkan pagi tu ? tapi petang tu , yg ayin tahu papa dah di jemput ilahi . ayin lari masuk rumah . ayin cari papa . tp mak cakap , papa dah tak ada :'( ayin tak sangka ayin dapat hidup dgn papa cuma selama 14 tahun . kejapnya papa :'( papa , papa nak tahu tak ? ayin bangga ada ayah mcm papa . papa wira ayin . papa laa pembakar semangat ayin . papa , walupun ayin dah tak dapat tgk jasad papa lg , tp papa tetap ada dalam hati ayin :') i love you papa . papa , papa ingt tak masa ayin dapat anugerah cemerlang ? papa dtg tgk ayin . papa amik gmbr ayin . ayin terharu dapat ayah mcm papa . walau papa sibuk pertahankan negara tapi papa tetap hadirkan diri utk ayin . ayin gembira bila tahu papa dtg . papa , masa ayin lawan hoki papa dtg juga tgk ayn lawan . ayin buat betul betul sbb nak bg papa bangga ada anak mcm ayin . ayin ucapkan terima kasih sbb bg semangat kat ayn walau papa sibuk mcm mana pun . papa , masa ayin terlantar kt hospital , papa tak pernah miss lawat ayin . papa , masa papa sakit ayin takut papa . ayin takut hilang papa . tp alhamdulillah papa okay lepastu . tp selepas 10 tahun , pada usia ayin 14 tahun akhirnya papa pergi juga . ayin minta maaf papa , kalau ayin gagal jadi ank yg baik utk papa . semoga papa ditempatkan dikalangan org yg beriman :') ayin nak jumpa papa dekat syurga dgn mak and family kita . amin :')


al-fatihah utk arwah papa , Mohamad Pauzi Ibrahim
al-fatihah utk arwah mak , Puziah Haron

2 comments: