Thursday, December 15, 2011

Allah lebih sayangkan dirimu :')

Assalamualaikum .

seminggu je lagi aku stay kt Jb nii . minggu depan aku akn pergi Seremban balik sbb sesi persekolahan 2012 akan bermula pada 4/1/12 . so tahun depan adalah tahun y paling penting dalam hidup aku . aku harap aku dapat balik semangat :') . insya'allah . y pergi tetap pergi , y hidup kena teruskan perjalanan

tapi arwah mak dgn arwah papa tetap ada dalam hati aku . dyorng laa wira hatiku . dyorg laa idola aku . :') . jasa dan pengorbanan dyorg terlalu besar utk aku . masa aku sakit , mak laa org y sentiasa ada dkt sisi aku . mak laa y pimpin aku ke tandas . mak laa y tolak kerusi roda aku . mak laa y mandikan aku time aku kt hospital . aku takkan lupakan semua tu . time aku accident , mak laa org paling risau . :') even papa sibuk kerja , papa tak pernah lupakan aku . papa mesti ajak aku kalau dia nak pergi mana-2 even baiki kereta pun . apa y aku minta papa mest bagi even aku nak jersi yg beratus ratus , papa tetap belikan 1 . :') . thank papa . iloveyou !

now , aku dah tak ada sapa . aku just ada siblings aku je . dyorg laa y teman aku . kadang-2 aku merajuk sbb apa y aku nak dyorg tak bg . arhggggggh ! haha . tapi aku bersyukur sbb ada dyorg :') . 

so naik sekolah nanti . aku takkan dapat cium tgn mak . tak kena cium dgn mak lagi :'( . rindunya . tiap malam aku dah tak dapat nak hug papa . tak dapat nak urut badan papa . kenapalah dyorg pergi terlalu awal . macam mana kalau nanti aku berjaya dapat straight A ? siapa y akan aku peluk ? :'( . orang lain mesti dapat peluk mak ayah dyorg tapi aku ? :'(

tapi pagi tadi . aku mimpi arwah mak . dalam mimpi tu aku bangun pagu cari mak . tgk mak tak ada . pastu aku keluar tgk mak baru balik naik teksi . masa mak nak naik tangga , aku tgk mak sakit-2 . aku suruh jan dgn li angkat mak masuk rumah . mak terbaring kt atas toto . lepas tu aku bagi mak ayah , dia ngadu dada dia sakit . lepastu mak macam sesak nafas . aku terus ajar mak mengucap . aku terus ajar then aku terbangun dari mimpi . :'( . bila bangun aku tgk kt ruang tamu cuma ada juli y tgh tidur . aku tgk dapur , baru aku teringat arwah mak dah tak ada . time aku bangun tu aku harap sangat mak masih ada tapi :'(

so aku berharap tahun depan aku dapat lalui kehidupan dgn tenang even aku tak paksa berpisah dgn siblings aku . moga aku kuat :') . 

Ya Allah , kuatkanlah semangat hambamu ini :') Al-fatihah utk arwah papa dan arwah mak :')

No comments:

Post a Comment