Saturday, November 5, 2011

selamat hari raya eidul adha !

assalamualaikum dan salam sejahtera :)


esok 6/11 merupakan tarikh keramat bg semua umat islam bg menyambut Hari Raya Aidiladha . aku tgk kawan-2 kt fb aku dok sibuk update pasal nk blik kg , pasal mak ayah dyorg tgh mask rendang , anyam ketupat dan lain-2 . sumpah ! sedih sbb aku tak dapat tgkk semuuuaa tuu :'( . aku dah tak dapatt tgk mak anyam ketupat . tak dapat tlg mak siat daging bagai  :'( . tak dapat ikut arwah papa cari bahan utk mak masak . aku sunyi aku sunyi tanpa arwah mak dgn arwah papa  . klau tak time nii mak tgh anyam ketupat , arwah papa sibuk cari gas . aaku pulak tolong mak amik periuk bagai kt atas loteng :'( . tp kenapa harinii aku tak buat apa apa ? mana mak dgn papa ? dyorg taknak masak ketupat ke ? taknak buat daging siatt utk ayin ? 

MAK
mak ! mak sihat tak ? mak tengah buat apa tu ? :'( mak kt mana nii ? ayin rindu mak sgt . mak mak baliklah rumah !! kita masak daging siat , ketupat dgn ketupat palas ea mak ? mak ayin dah lama tak makan masakan mak . ayin rindu mak sgt ! :( mak bukalah mata tu . ayin ada kt sisi mak nii . mak jawablah ! jawab :'( mak ingat tak , time nak menjelang raya mak lah org yg paling sibuk . mak sibuk anyam ketupat . mak ayin rindu semua tu . lepas mak dah siap anyam , mak suruh ayin amik periuk dgn kuali kt loteng . sampai 5 6 kali mak cakap baru ayin pergi amik . heehhe . mak jgn marah tw tp ayin tetap tolong mak :') mak ingat tak lg , mak suruh ayin dgn li siat daging ? papa beli daging smpai 6 kilo then mak rebus lepastu suruh ayin dgn li siat . mak mak ingat tak nii ? bukalah mata tu :'( . tp mak selalu marah ayin sbb ayin siat daging smbil terus suap ke mulut . heeehe . nakal anak mak sorang nii . baik-2 6 kilo terus jd 5 kilo . hehe . mak ingat tak dulu ? mak masak daging siat smpai pukul 4 pagi ? mak kenapa senyap je nii ? :'( jawablah . time mak masak tu , mak suruh ayin teman mak , tp akhirnya ayin tertidur kt sofa . ayin bgn je tgk mak dah siap masak . mak besarnya pengrbanan mak demi ayin dgn lain-2 dapat makan hidangan mak time pagi raya . mak tak pernah kenal erti penat . :') . mak ingat tak dulu masa kt kenanga ? smbil mak masak , mak tetap siapkan baju raya ayin . mak mesti ingatkan . mak jawablah ! buka mata tu tgk ayin :'( . mak sejak mak tak ada , hidup ayin bagai tak tiada arah ! ayin hilang diri ayin sendiri . ayin tak jumpa diri ayin yg dulu mak . mak ! dgr tak nii ayin cakap ? :'( mak ayin nak peluk mak . nak cium pipi mak . mak kalau mak ada depan ayin . ayin just nak cakap * MAK , AMPUNKAN DOSA-2 AYIN ! AYIN TAHU AYIN BUKAN ANAK YANG BAIK . MAK BUKALAH HATI MAK UNTUK MAAFKAN AYIN . MAK , HALALKAN MAKAN MINUM AYIN . MAK , DOAKANLAH KEJAYAAN AYIN . MAK , BERILAH AYIN KEKUATAN UNTUK TERUSKAN HIDUP . MAK , AYIN TAHU DALAM SETIAP DOA MAK . MAK NAK AYIN BERJAYAKAN ? MAK , PAYAHNYA AYIN HIDUP TANPA DSISI AYIN :'(

PAPA
papa :') . papa sayang ayin kan ? pa ayin ingat dulu masa ayin hampir lemas , papa selamatkan ayin . hee . papa hero ayin . papa nak tahu tak ? papa lah wira dalam hidup ayin . papa ingat tak ? pa gembira ayin dpat anugerah cemerlang . hee . papa datang tgk ayin even papa byk kes kena selesaikan tp demi ayin papa lupakan hal kerja demi support ayin . papa , ayin bangga dapat papa ! ayin tahu papa seorang lelaki yg mempunyai hati yg cekal dalam menghadapi dugaan hidup . papa wira sebenar dalam diri ayin . papa ingat tak lg yg papa cakap masa papa tamat latihan polis kt Pulapol KL , tak ada sorang pun ahli keluarga papa datang . ayin tak dapat bayangkan kalau ayin pun jadi mcm papa :'( . pa , ayin tahu papa pun hilang mak dan ayah seusia dgn ayin . time papa form 5 , papa dah jadi anak yatim . skrg ayin pulak yg rasa apa yg papa rasa . tp papa boleh hadapi semua nii , kenaa papa kuat ? pa kdg-2 ayin tersungkur utk bangun dari kesedihan . ayin tak boleh hidup tanpa papa dgn mak even akak angah jan dgn li ada kt sisi ayin . pa tak rindu ayin ke ? datanglah tgk ayin . kita balik kelantan buat lemang nak ? hee mesti bestkan papa . kita naik kereta api . papa ingat tak dulu masa naik kereta api ? ayin sejuk sgt then papa pakaikan ayin sweater . hee ayin sayang papa . papa ! ayin bangga mempunyai seorang ayah yg hebat . papa ! ayin terharu sgt . masa papa meninggal , semua kaum ada papa ! baik india cina melayu mahupun singh , ada yg menitiskn airmata , dyorg tak percaya papa pergi tinggalkan kami semua . papa , paling yg tersentuh , ada yg bgthu papa seorg anggota yg baik , papa tak pernah sakitkan hati org lain . malah dyorg cakap , dyorg senang bekerja dgn papa . sucinya hati papa :') papa , masa papa meninggal , Ketua Polis Johor pun datang papa ziarah jenazah papa dan dia snjung  jasa papa dalam PDRM selama 37 tahun . papa hero ayin! pa , ayin janji utk jadi pegawai polis yg dihormati . ayin akn contohi sikap papa . pa kalau pa ada depan ayin skrg , ayin akan bgtahu papa yg ayin * SAYANG PAPA SANGAT . AYIN AKAN PELUK CIUM PAPA. PA , AYIN MINTA MAAF KALAU AYIN ADA BUAT SALAH DGN PAPA ATAU TAK DGR CAKAP PAPA . PA , AYIN RINDUKAN PAPA . AYIN RINDUKAN GELAK TAWA PAPA . PAPA , AYIN RINDU KENA MARAH DGN PAPA. PAPA .! ILOVEYOUSOMUCH :'( *

Ayin harap papa dgn mak sentiasa ditempatkan dikalangan org yg beriman . ayin terlalu syg dan rindukan mak . Al-fatihah

No comments:

Post a Comment