Monday, August 1, 2011

Allah Lebih sygkan mak ~ selamat tinggal ibuku :'(

salam .
kelmarin 30/7 tepat jam 7.20pm . mak pergi meninggalkan aku dan adik bradik yg lain . DR dah cuba yg terbaik tp allah lebih sygkan ibuku :'( . mula mula jantung mak dah terhenti selama 30s . then berdenyut balik . DR cakap mak memang krtikal . then DR masuk tgk mak . then dia keluar balik cakap dgn akak aku .*you tahukan harapan utk mak you memang tipis . kami dah cuba yg terbaik dan pelbagai cara utk selamatkan you mom . skrg makcik tu dah meninggal dunia* time DR cakap mcm tu . aku tak dapat tahan . then keluar call cikgu syam , cikgu wan nashrul . then masuk balik . tgk mak buat kali terakhir . then lepastu mak dibawa ke blik mayat utk dimandikan . masa bawa turun jenazah . anggota akak ada sekali . then dkt bilik mayat boss akak semua dah ada . then dalam pukul 9.30 mandikan jenazah . pukul 10.30 van jenazah polis smpai . dah siap bawa jenazah dalam van . jenazah trus dibawa ke IPD SEREMBAN 2 utk disolatkan dgn dieskot oleh 2 motor polis trafik . alhamdulillah semuanya lancar . then lepas siap solat semua . jenazah trus dibawa ke johor . MPV polis , kereta pengiring semua dah ready . van jenazah dieskot MPV smpai ke johor . then masa kt highway peronda lebuhraya dah standby . so 1 nissan X-Rail polis then 1 MPV eskot van jenazah diiringin 4 kereta polis biasa . smpai kt air keroh nissan X-rail polis ketepi then diganti Pajero polis . smpai tangkak Pajero polis ketepi then MPV polis lain masuk . then smpai kt air hitam MPV terus ketepi then EVO Polis terus eskot smpai tol skudai . then kt tol skudai MPV polis dah ready utk bawa jenazah trus ke rumah . tepat jam 1.40 pagi jenazah selamat smpai ke rumah . alhamdulillah . so esoknya , awal awal pagi jiran tetangga mahupun kenalan rapat arwah datang ziarah jenazah . then pukul 8.40 jenazah disolatkan then pukul 9 pagi jenazah dieskot 2 kereta peronda polis (MPV) ke tanah perkuburan . alhamdulillah semunya berjalan lancar . then jenazah selamat disemadikan . walau aku rasa kehilanga besar , aku tetap kena redha . tp aku ucapkan ribuan terima kasih kepada pihak polis terumatanya Polis Negeri Sembilan , Perondah Lebuhraya Utara - Selatan , dan Polis Negeri Johor dalam mempermudahkan perjalanan dari Seremban ke Johor . ~mak . ayin rasa kosong skrg mak . mak akhirnya tinggalkan ayin juga . mak ayin rindu mak . mak , ayin rindu masakkan mak time nak buka nanti ! mak , knp terlalu awal mak pergi ? ayin nak tgk mak lg . mak kt mana skrg ? mak , kenapa Allah berikan dugaan yg besar kt ayin ? mak , nanti kalau ayin ada masalah . ayin nak ngadu dkt sape mak ? mak , awalnya mak pergi . ayin nak mak :'( . makkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ! ayin tak caya mak dah tinggalkan ayin :'( . makkkkkkkkkkkkkk , ayin rindukan makkkkkkkkk . makkkkkk ! :'( . ayin harap mak tenang berada di sana . ayin selalu doakan mak dgn papa . ayin  harap mak dapat jumpa papa kt sana . ayin rindukan mak :'(( . I MISS YOU MOM ! al-Fatihah utk almarhumah PUZIAH BINTI HARON .

2 comments:

  1. salam takziah..semoga roh mak kamu dicucuri rahmat. sekarang semuanya atas diri kamu untuk teruskan hidup. banyakkan brsabar n berusaha. sesungguhnya DIA xkan biarkan hamba DIA yang bersabar menghadapi dugaan seorang diri..

    ReplyDelete
  2. dear..akk pown sgt2 sedeyh bile abg juli mesej abg adam bgtaw mama pozi dh meninggal..siyes xsgka..
    kpla tros ingt zmn kecik2 die pnh suap akk n abg pojan mkn sama2,jaga akk bile ummi balek lmbt..
    btw sayang,ni sume ujian n dugaan ALLAh buat awk..kena kuat...ingt sgla pesan arwah mama n arwah papa..
    if sygkn dieorg sntiasa la sedekah kn fatihah utk dieorg..jgn tggal solat,jaga diri baik2...jgn anggap pemergian mereka pengakhiran bg idup awk..if dieorg idup,dieorg pown nk tgok awk berjaya cm kak faiz..btw,tc n kemslm sume=)

    ReplyDelete